Barrisol Microsorber


OPTIMALNI AKOUSTIČNI UČINAK

Barrisol Microsorber je Barrisol folija koja nudi optimalne akustične performanse, a istovremeno omogućuje i kreativnost u dizajnu zgrada – idealno rješenje ondje gdje su i akustička kvaliteta prostora kao i arhitektonski dizajn od najveće važnosti.

MICROSORBER® folije se mogu postaviti ispred staklenih zidnih i stropnih ploha ili prihvatiti na konstrukciju staklenih fasadnih elemenata u jednom ili dva sloja radi smanjenja razine zvučnog odjeka u prostoriji.

Savršeno su otporne na sunce radi UV stabilizacijskog tretmana. Budući da su transparentne, MICROSORBER® folije pored toga što poboljšavaju akustiku, nisu u koliziji s arhitekturom i dizajnom prostora.

Na UV stabilne Microsorber folije se po potrebi aplicira print.

Pored primjene na staklenim zidnim i stropnim površinama i fasadama, s MICROSORBER folijama je moguće izraditi mobilne pregrade koje poboljšavaju akustiku prostora akustičkom izolacijom i izvrsnom razinom upijanja zvuka, a radi svoje transparentnosti (prozirnosti) nisu vizualna barijera.

Prednosti Microsorber sustava:

  • CE certifikat
  • Vatrootpornost ocijenjena s B-s1, d0
  • UV stabilne folije
  • Jednostavna ugradnja i demontaža
  • Sustavi prihvata prilagođeni za zidne i stropne površine
  • Mogućnost printa

AKUSTIČKA SVOJSTVA BARRISOL MICROSORBER SUSTAVA

BARRISOL® MICROSORBER® je inovativni optimizator zvuka koji zahvaljujući upotrebi mikroperforiranih transparentnih folija smanjuje refleksiju zvuka.

 

Jedan sloj Microsorber folije apsorbira do 65% zvukova dok se dodavanje drugog sloja može osigurati do 80% stope apsorpcije zvuka bez utjecaja na razinu svjetla kojeg zidna ili stropna staklena ploha propušta u prostor.

Udaljenost u odnosu na zidnu ili stropnu plohu ispred koje se Microsorber folija postavlja je podesiva. Zahvaljujući tome može se utjecati na odabrani raspon zvučne frekvencije  i dobiti najučinkovitije rješenje kod upijanja zvuka.

Akustična svojstva sustava kod primjene jednostrukog ili dvostrukog sloja Microsorber folije prikazanu su u sljedećim grafikonima:

Microsorber – tehničke karakteristike